Gas & Water

Gas & Water

Gasinstallaties worden aangelegd volgens NEN 1078. De installaties bestaan net als de waterinstallaties uit leidingen, fittingen, toestellen en appendages.
Naast stalen- en koperen leidingen worden de leidingen tegenwoordig ook uitgevoerd in hoogwaardig kunststof middels persverbindingen. Ook de gasleidingen worden tijdens bouw tussentijds op dichtheid gecontroleerd. Wanneer werkzaamheden aan gassinstallatie uitgevoerd zijn word een eindcontrole uitgevoerd middels de gehele gasinstallatie af te persen. De erkend installateur maakt hier gebruik van een gekalibreerde drukmeter. Aan de hand van deze meting word een zg. gasopleveringsrapport ingevuld welke word afgegeven aan opdrachtgever/bewoner.

 

De toestellen voorkomend in een gassinstallatie zijn o.a. cv-ketel, heaters, luchtverwarmers, haarden, fornuizen etc. Maar ook bv. terrasverwarmers. In principe alle toestellen welke gas verbruiken.
De installaties aangelegd door een erkend installateur kunnen, net als bij APK van auto’s, worden getoetst door inspectiebedrijf. Hierdoor moet de installatie altijd voldoen aan de gestelde eisen, wat een vertrouwd gevoel geeft.
Tijdens alle werkzaamheden aan een gasinstallatie word door de erkend installateur de “dichtheid”¬† gecontroleerd.
U kunt er ook voor kiezen om uw gasinstallatie tussentijds te laten controleren,
bijvoorbeeld tijdens onderhouds-/servicebeurt van uw verwarmings- en/of warmwatertoestel.